Lansering av Stalltips – alle kan vinne, til og med du!

Tags:
  • Del:  

Kan folk som ikke har interessere for hest, bli interessert i å spille på hest? Her er caset om Rikstoto sin lansering av Stalltips.

Det er veldig mange lykkespill å velge blant – og det å spille på hest virker fjernt for mange. For da må man vel ha peiling på hest? Det er i hvert fall det mange tror.

Lyntoto har vært Rikstoto sitt produkt rettet mot alle – selv de som ikke kan noe om hest. Men til tross for høy kjennskap og dets lange levetid i markedet, hadde ikke Lyntoto den nødvendige attraktiviteten for å vinne mange nok lykkespillere. Vi måtte gjøre hestespill mer tilgjengelig og forståelig for folket!

Strategi og løsning for lanseringen

Oppgaven var å skape fornyet oppmerksomhet rundt hestespill, gjennom lanseringen av et nytt spill med et helt nytt navn – nemlig Stalltips. Målet var å gjøre Stalltips kjent, relevant og enklere for folk flest å spille på hest.

Med glimt i øyet og en bred tilgjengeliggjøring av Stalltips, ønsket vi å nå ut til det brede lag av lykkespillere.

TV er fortsatt viktig for historiefortelling og bredde, men vi ønsket å sikre at vi traff relevant i forhold til der potensialet var størst. I samarbeid med TV2 fant vi frem til programmer hvor Lykkespillerne var overrepresentert (bl.a. Nations League og Senkveld), og vi lagde også en egen digital serie: «Senkvelds Stalltips», sponset av Norsk Rikstoto.

For å ufarliggjøre hestesporten og kommunisere på en «annerledes» måte, ble influencer Lisa Tønne benyttet for å lage engasjerende innhold til sosiale medier, hvor hun blant annet intervjuet hester før og etter løp. Vi utviklet også en egen Snapchat linse for å treffe den yngre delen av lykkespillersegmentet på en underholdende måte.

 

Resultater etter lanseringen av Stalltips

Mediestrategien og de kreative virkemidlene har vært en suksess! Kampanjen oppnådde en solid reklameoppmerksomhet langt over benchmark, og med ekstra høy oppmerksomhet i kjernemålgruppen. Vi ser også at kjennskap til det nye spillet har fått en flying-start, langt over målsetting etter kun få uker.