Hvordan nå den «umulige» målgruppen for Høyskolen Kristiania

Tags:
  • Del:  

«Av alt du kan bli, bli den du er»

Merkevarens behov

Sammenslåing av flere ulike skoler under den nye merkevaren Høyskolen Kristiania ga et bedre og bredere tilbud til potensielle studenter – men førte til en svakere og mindre kjent merkevareposisjon. Dette skapte usikkerhet blant potensielle unge studenter. Og usikkerhet går utover valg.

Målgruppens behov

Å velge høyere utdanning oppleves som et av livets viktigste, men også vanskeligste valg. Det å ta det riktige valget er ganske avgjørende for fremtiden din. Men å finne den rette skolen er en krevende prosess; det er masse informasjon og valgmuligheter, og alle rundt deg har garantert en mening.

Målgruppen (de unge) er kjent for å være vanskelige å få tak i: digitale innfødte som raskt sorterer ut alt som ikke er interessant, påvirkes av venner, og ikke minst forbilder og influensere de følger på sosiale medier. De stoler ikke på reklame eller det merkevarer sier.

Hvordan få deres oppmerksomhet – og overbevise dem om at Høyskolen Kristiania var det riktige valget for dem?

Markedsstrategi og løsning

Basert på både merkevarens og målgruppens behov ble det tydelig at vi måtte gjøre det tryggere å velge Høyskolen Kristiania for å oppnå målene våre. Vår strategi: Gjøre det lettere å velge Høyskolen Kristiania.

Innsikt og tidligere læring viste at vi trengte en sterk tilstedeværelse på tvers av flere digitale plattformer. Vi visste også at eksponeringer alene ikke ville gi effekten vi trengte; vi måtte ha riktig type innhold og tonalitet: ekte, troverdig, relevant og lekent. Vi kombinerte derfor et rikt innholds-univers; alt fra profilfilmer med en ærlig og nedpå tone, til håndplukkede influensere som hadde en mer humoristisk tilnærming til konseptet «Bli den du er» – noen av de selv i ferd med å velge skoler.

Historiene ble spredt ved hjelp av ulike betalte flater og formater. I tillegg benyttet vi digitale utendørsskjermer for å sikre gjennomslagskraft. Alt ledet inn til «Bli den du er»-testen, et uhøytidelig verktøy som skulle hjelpe målgruppen med å ta det rette valget. Testen ble til og med spredt ved hjelp av Tinder! 😉

Vi balanserte oppmerksomhetsskapende innhold med mer taktiske budskap for å fange opp interessen som ble generert. Løsningen ble en automatisert, dynamisk feed for å strukturere store mengder data og koble relevant innhold til interesse – et massivt konverteringsmaskineri.

Resultater av kampanjen

Resultatene var ganske enkelt over all forventning: Vi oppnådde ekstremt høy reklameoppmerksomhet i målgruppen (som visstnok ikke bryr seg om reklame…). Kampanjen har hatt positiv innvirkning på viktige merkevare-KPI-er, og Høyskolen Kristianias fotavtrykk i markedet har blitt tydeligere. Høyskolen hadde en markant økning i antall søkere på 26,9 % (over dobbelt så høyt som opprinnelig vekstmål), og salgsmodellering viste at kampanjen genererte særdeles god ROI på tvers av alle kanaler.

 

Anerkjent markedsføringskampanje

 

Andre involverte:

Egmont People, Geelmuyden Kiese


Relaterte saker:

Høyskolen Kristiania og Starcom fortsetter et mer enn 14 år langt samarbeid