Slik lykkes du med SEO i 2017

Tags:
  • Del:  

Fire tips til hvordan du kommer i gang – på en floskelfri, faktabasert og smart måte.

I mange tilfeller i store organisasjoner handler SEO om å rydde opp i ti-år med neglisjert innhold som fortsatt indekseres av Google. I små organisasjoner handler det om å produsere briljant innhold for å få oppmerksomhet foran de etablerte aktørene i bransjen. Men hvor og hvordan starter du med det? Her er våre tips:

  1. Implementer Google Search Console. Få en oversikt over nettstedets SEO-helse sett fra Googles ståsted. Search Console er helt gratis og gir deg mye innsikt, blant annet hvilke søk som fører frem til ditt nettsted, og hvilke sider som underpresterer og trenger kvalitetsheving.
  2. Benytt deg av gratis tredjepartsverktøy som kan gi deg mer innsikt om nettstedet ditt. Automatiserte audits kan være en fin start. Prøv SEOSiteCheckup, eller Nibbler. (Gratis første gang.)
  3. Produser innhold det er etterspørsel på innenfor ditt fagområde, finn et firma i samme bransje som deg som engasjerer med innholdet sitt og lær av dem. Jobb med å gjøre innholdet unikt og «eget», engasjerende, informativt, faktabasert eller morsomt. Utnytt sosiale plattformer til å drive trafikk inn til nettstedet.
  4. Bli kjent med inntrykket nettsiden din gir til alle som søker på Google i dag. Hvordan presenterer du innholdet ditt? Gjør et søk på «site:dittdomene.no» på Google og ta en titt på sidetitler og metabeskrivelsene (ingressene). Blir det presentert på en god måte?

Artikkelforfatter: Trym Stene (tidligere Head of SEO i Starcom)

byline_trym