Fra Gardermoen til Roma

Tags:
  • Del:  

Det var en stolt gjeng som hentet hjem gull under Festival of Media i Roma i mai. Det edle metallet fikk vi for virtual reality-kampanjen Premium Destinations med Mercedes-Benz.

– Vi er kjempestolte! Det er spesielt hyggelig å se at vi hevder oss i tech-kategorien, som er et felt vi satser på, og hvor vi ønsker å være i forkant, sier Peder Mittet, CEO i Starcom Norway.

 

På målgruppens premisser

I SAS Business Lounge på Gardermoen kunne reisende rekke å prøvekjøre en Mercedes-Benz før de tok av til sin destinasjon. Dette ble muliggjort ved hjelp av VR-brillene Oculus Rift hvor man kunne oppleve spektakulære bilturer på Norges vakreste veier. Årsaken? Vi ønsket at en større andel av målgruppen for å kjøpe nye Mercedes-Benz C-klasse skulle prøvekjøre bilen, men visste samtidig at nordmenn i dag prøvekjører kun 0,9 biler i snitt innen de gjør et kjøp. Slike tall blir man kreativ av! Ved hjelp av moderne teknologi trengte vi ikke å lokke målgruppen til forhandler for å kjøpe. Vi utnyttet oss av ventetiden målgruppen har når de er på businessreise og ga dem en uforglemmelig virtuell reise i en Mercedes Benz C-klasse.

 

Riktig bruk av ny teknologi

– Dette har vært en morsom jobb å utvikle, sier Sindre Holme, kreativ leder i Starcom. Både fordi det har vært et nybrottsarbeid, samt at jobben har generert imponerende resultater for kunden vår. At vi når helt til topps i en internasjonal kåring gir oss dessuten en bekreftelse på at jobben ikke bare har gitt effekter, men også utmerker seg som en unik kommunikasjonsjobb i konkurranse med jobber fra hele verden.

Bruk av ny teknologi skaper spennende muligheter for markedsførere verden over, når den brukes riktig. Juryen i Festival of Media uttalte i sin begrunnelse at denne kategorien dreier seg om å utnytte ny teknologi ved å gjøre ting som ikke tidligere var mulig, og at Premium Destinations utmerket seg ved å skape en spennende opplevelse for en nøye utpekt målgruppe. At teknologien her ble anvendt på riktig måte vises også i resultatene; bred pressedekning, fire ganger så mange prøvekjøringer for C-Klasse som for andre modeller sammenlagt hos forhandler, og viktigst; salgsmålene ble overgått med 30 prosent.

Festival of Media har eksistert siden 2007 og belønner de beste og mest kreative medieløsningene i verden i 24 kategorier. Starcom Oslo har tidligere markert seg med gull i 2009, 2010 og 2011.

Ønsker du å vite mer om jobben? Vi har laget en video du kan se på Vimeo.